[De Centenar] Inspirație de la antreprenorii români!

[De Centenar] Inspirație de la antreprenorii români!

Mă gândeam zilele trecute cât de norocoși și onorați putem fi, pentru simplu fapt că putem sărbători acest Centenar al Marii Unirii.

E o sărbătoare foarte mare pentru România, pentru fiecare român, patriot sau nu. E o sărbătoare care se va întâmpla doar odată, la fel cum a fost și evenimentul din 1 decembrie 1918 și anume unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Țara Mamă, România.

De atunci, de la Marea Unire au trecut 100 de ani. 100 de ani în care s-au întâmplat multe evenimente istorice, 100 de ani în care tehnologia a avansat și mentalitatea românului de rând s-a mai schimbat.

Centenar

1 Decembrie este o zi de sărbătoare pentru toți cei ce poartă drapelul României în suflet. E pentru toți cei ce au contribuit la dezvoltarea acestei țări.

Marea Unire e despre fiecare român. Noi am ales ca de 1 decembrie să scoatem antreprenorii români la înaintare, pe cei care într-un domeniu sau altul de activitate crează noi oportunități și posibilități pentru societatea românească.

Vrem să ți-i prezentăm pe scurt pe câțiva dintre ei. Pentru că avem multe modele de antreprenori de succes de la care ne putem inspira, de aici, din țara nostră.

Sunt oameni ca tine și ca mine, cu vârste, preocupări și obiective diferite, dar cu un lucru în comun: toți au ales să-și pună darurile în valoare și să facă o diferență pozitivă în societate, urmând calea antreprenoriatului. 

De Centenar îți vom povesti pe scurt despre fiecare, alături de un citat/ o idee care i-a ajutat să obțină succesul de care se bucură acum.

Privește aceste idei ca pe niște ”semințe” pe care dacă le ”plantezi și le îngrijești cu dăruire” vor da roade în viața și în afacerea ta. 🙂

Antreprenori români, de Centenar

Cristian Onețiu

Cristian Onețiu este unul dintre modelele noastre preferate de antreprenor. Este co-fondator al celei mai mari companii româneşti din industria de vânzări directe, cu peste 50 de milioane de euro cifra de afaceri din 2005 până în prezent și anume Life Care. De asemenea este co-fondator al primei companii de celebrity branding din România: ICelebrity și co-fondator al celei mai mari companii de distribuţie alimente BIO în lanțurile internationale de retail: BioLogistic.
Cu o experiență cumulată în peste 15 ani, Cristian este și speaker la evenimente de business si evenimentele speciale corporate.

cristian onetiu antreprenor roman

Voicu Oprean

Voicu Oprean este clujean get-beget și proprietarul companiei de software AROBS Transilvania Software –  o companie de IT din România, înființată în anul 1998. El este un antreprenor, plecat de jos, care a muncit și a construit an de an cu ajutorul angajaților săi, una dintre cele mai prospere companii de software din România.

voicu oprea antreprenor roman

Vasile Armenean

Cine nu a mâncat vreodată o înghețată Betty Ice sau măcar să fi văzut o reclamă stradală a acestora? În spatele marii fabrici de înghețată din județul Suceava – Betty Ice stă antreprenorul Vasile Armenean. El a făcut primii bani lucrând pe șantier în Austria, apoi a lucrat într-un magazin de înghețată unde și-a conturat pentru prima dată ideea unei gelaterii. Astrăzi, Vasile Armenean și-a vândut imperiul de înghețată, construit de la zero, către Unilever, însă călătoria lui antreprenorială nu se sfârșește aici. Își dorește să deschidă în Suceava o cafenea – gelaterie, unică în România.

Vasile Armenean Betty Ice

Ștefan Gadola

În anii `90, Ștefan Gadola, întreună cu Peter Pal și Ioan Socea, puneau bazele EnergoBit – unul dintre principalii producători de echipamente electrice din România. După constuirea acestui gigant, Gadola a devenit un antreprenor nonconfomist pe care îl putem întâlni în zona imobiliarelor, artei, fotbalului și a evenimentelor de caritate.

stefan antreprenor roman

 

Răzvan Crișan

Răzvan Crișan este un tânăr antreprenor, co-fondator și CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane și Spatiul M60), ce a luat naștere în anul 2014, odată cu apariția M60 Cafe. Alături de cei doi parteneri de afaceri, David Maguet și Ciprian Morar, a pus bazele Kane din dorința de a face ca bucătăria românească să fie la fel de respectată precum cea franceză sau italiană.

Razvan Crisan antreprenor roman

Monica Cadogan

Monica, o tânără antreprenoare în vârstă de 37 de ani, are un business de succes, de circa 35 milioane de euro.  Vivre.eu este cel mai mare magazin online de mobilă și decorațuni pentru casă din România, gândit de către aceasta, care funcționează în 8 țări. Monica a  fondat compania în anul 2012, împreună cu soțul ei și alți doi parteneri, Neogen și Andras Nagy, pe partea de tehnologie.

Monica adogan antreprenori romani

Marius Ștefan

Marius Ștefan este primul antreprenor român pe care l-am cunoscut personal. În anul 2005, el a fondat Autonom Rent a Car, alături de fratele său. Astăzi, după 13 ani de activitate, Autonom Rent a Car a devenit  lider autoritar de piață în servicii de mobilitate în România și s-a extins în Ungaria și Serbia. Marius este un adept convins al învățării continue. A adus această convingere cu el în companie, loc în care își inspiră colegii să învețe și să se dezvolte continuu.

Marius stefan autonom antreprenor roman

Lorand Soares Szasz

Dacă îți place să te dezvolți continuu și să găsești soluții pentru a crește afacerea ta, cu siguranță ai auzit de Lorand. El, mai bine de 8 ani ajută antreprenorii români să își ducă afacerile la urmatorul nivel. Toate astea le face prin seminariile pe care le ține, materiale educaționale, cărți, articole, programe de coaching și webinarii.

De Centenar, ideea care ne-a plăcut cel mai mult la el este despre a învăța continuu.

Lorand Soares Szasz antreprenori romani

Iulian Stanciu

Ți-ai cumpărat ceva de Black Friday? Știai că în 2011, eMAG a introdus pe piața din România conceptul de Black Friday? Emag, cel mai mare magazin online din țară și-a început activitatea în anul 2001 ca magazin online de sisteme de calcul și produse birotică, având ca fondatori pe Radu Apostolescu, Dan Teodosescu și Bogdan Vlad. În 2009 situația ia o întorsătură, iar Asesoft Distribution cumpără 51% din acțiunile companiei, iar Iulian Stanciu devine director general.

Iulian Stanciu antreprenori romani

Iulian Dascălu

Dacă ești din Iași probabil ai auzit de Iulian Dascălu. Iulian este un antreprenor ieșean deținător al grupului Iulius Group și este al doilea român ajuns în topul celor mai mari proprietari de clădiri de birouri.

iulian dascalu antreprenor roman

Ion Țiriac

Mai are nevoie de prezentări, fostul tenismen profesionist, actual prosper om de afaceri? Ion Țiriac este proprietar al unui număr mare de firme în domeniu bancar, auto și cel al transporturilor și primul român care a intrat în lista Forbes a miliardarilor lumii.

ion tiriac antreprenori romani

Ioan Iacob

În 2007 a fost fondată de către Ioan Iacob și Radu Constantinesu compania românească – Qualitance.Aceasta numără în prezent din 200 ingineri și este prezentă internațional în Silicon Valley și Sidney. Ioan, antreprenor român a lucrat într-o multinațională, a trecut printr-un startup și a învățat departe de România, în San Francisco, despre mândria de a fi român, importanța unui brand personal puternic și nevoia de a renunța la modestie.

ioan iacob antreprenor roman

Ioan Popa

Ioan Popa este un antreprenor cu mai bine de 25 de ani de experiență. Antreprenor ardelean, în 1991 preia o fostă cooperativă agricolă din Alba Iulia și dezvoltă o fermă pentru producerea și procesarea cărnii de pui.  Astăzi, Transavia este cel mai mare producător de carne de pasăre de pe plan local.

ioan popa antreprenor roman

Horia Ciorcilă

Bancherul Horia Ciorcilă are o călătorie de peste 26 de ani în lumea antreprenoriatului. Primele lui afaceri au fost în domeniul financiar-bancar, telecomunicații, construcții, industrie alimentară și editură.

Astăzi, este preşedintele Băncii Transilvania şi unul dintre membrii fondatorii ai instituţiei de credit.

Horia Ciorcila antreprenor roman

Florin Talpeș

Tu ce antivirus folosești? Ei bine dacă ești un fan al antivirusului Bitdefender, probabil știi că Florin Talpeș este CEO acesteia. Florin Talpes a fost cel ce a pus bazele Softwin în anul 1990, a fost fondator și președinte al Asociației Naționale a Industriei de Servicii Software din Romania (ANIS).

florin talpes antreprenor roman

 

De Centenar, antreprenorii români provoacă antreprenorul din tine! 

Aceștia sunt doar 15 dintre antreprenorii români ce contribuie activ la dezvoltarea acestei țări. Sunt doar 15 antreprenori care au ales să rămână în țara lor, să își realizeze visul, să dezvolte noi piețe și să demonstreze că SE POATE.

În concluzie – Ca ei sunt sute de antreprenori în România. Antreprenori de succes ce merită ascultați și de la care poți învăța oricând. Ei sunt dovada că poți să îți realizezi visele prin muncă, dedicare și perseverență.

De Centenar îți spunem că poți deveni un antreprenor de succes doar dacă ai puțină nebunie, asumare și știi să accepți provocările și să dai curs oportunităților.

Victor Kiam spunea că :”Antreprenori sunt cei care își asumă riscuri, cei dispuși să își riște averea și reputația pentru o idee sau afacere. Ei își asumă cu bună știință responsabilitatea pentru succesul sau eșecul acțiunilor lor.

Dacă ai și tu un antreprenor de succes preferat sau ca model de urmat, lasă-ne un mesaj jos, în secțiunea de comentarii și hai să facem schimb de idei! 🙂

Tu ai darul! Noi te ajutăm să-l oferi oamenilor care îl vor!

Adelina, din echipa Dar Media Marketing

 PS: Vom continua ceea ce am început de Centenar : Să îți aducem în prim plan tot mai mulți antreprenori români de succes.

PPS: Mai multe despre Adelina și brandul ei personal găsești pe AdelenaBlog
IMG 4815

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *