Instagram Marketing 101: 11 trucuri utile pentru afacerea ta

Instagram Marketing, hai sus, pe podium!

La început de 2018, Instagram se afla pe locul 3 în Topul celor mai utilizate rețele sociale, în România (cu 698 836 de utilizatori, din care 359 806 sunt activi, conform statisticilor furnizate de Zelist).

Instagram Marketing
Foto: Zelist.ro

Clienții tăi stau de obicei pe Instagram?

Dacă da, atunci e musai să incluzi această rețea de socializare în strategia ta de marketing online.

Dar de ce ne place Instagram marketing?

instagram marketing 2 e1528832549664


1. Pentru că, practic fiecare pagină este structurată exact precum e galeria cu fotografii a telefonului.

2. Aproape fiecare profil are o anumită cromatică, ceea ce te face să tot urmărești anumite pagini.

3. E o rețea socială distractivă. Trebuie să apeși de două ori să oferi o inimioară! 🙂

4. Îți accesează creativitatea. Prin uneltele pe care le primești poți să faci și să editezi fotografii în așa fel, încât să atragi ușor

Iar astea sunt doar câteva, dar vom discuta mai pe larg despre subiectul acesta într-un articol viitor, tot aici pe blog.

 

Din pasiune pentru această rețea socială, în articolul de azi vrem să îți oferim

11 trucuri utile pentru a avea o prezență profi, mai multă vizibilitate (awareness) și interactivitate (engagement) prin Instagram Marketing.

Ca să fie mai ușor de urmărit le vom împărți pe categorii:

A.Crește numărul like-urilor și al fanilor mai ușor

  1. Creează un # special pentru brandul tău și invită fanii să îl folosească în postările ce au legătură cu produsele sau serviciile tale.

   2. Urmărește hashtag-ul creat și alege cele mai frumoase fotografii ale fanilor.

   3.  Alege o zi în care să repostezi o fotografii ale fanilor, dă-le tag și mulțumește-le în descriere. Astfel vei încuraja fanii să facă fotografii cu produsele tale sau serviciile tale. Asta înseamnă expunere, noi fani, engagement, UGC (user generated content – conținut generat de audiența ta) și postări variate pe contul tău de instagram.

Instagram Marketing 1

B. Trucuri pentru insta stories

Instagram Marketing   

4. Adaugă la stories informații pe care nu le-ai postat deja pe instagram. Oamenii vor să vadă lucruri noi pe stories, nu aceeași fotografie/ video pe care ai postat-o și pe feed. Deci fii creativ!


  5. Încurajează urmăritorii să îți trimită message direct din insta story-ul tău. E un mod ușor de a interacționa cu fanii tăi.


  6. Știai că la stories poți să vezi cine ți-a vizualizat poveștile? Dând click pe fiecare story vei vedea jos persoanele ce l-au urmărit, așa le poți trimite mesaje private, îi poți premia cu reduceri sau îi poți invita să îți intre pe site.

7. Folosește sondajul în stories. Poți afla ușor ce vor urmăritorii tăi. Pune o întrebare simplă, cu două variante de răspuns și vei vedea ce așteptări au.

C. Instrumente utile pentru Instagram Marketing

8. Pentru a genera un număr mai mare de lik-uri la postări, poți adăuga un număr de maxim 30 de #. Pentru a le alege pe cele mai populare poți folosi site-ul www.displaypurposes.com. Intri pe site și introduci 2 – 3 cuvinte ce descriu cel mai bine imaginea pe care vrei să o postezi, îți vor apărea 30 de #, le copiezi și le dai paste în postarea ta.

Instagram Marketing

9.  Editarea și stilizarea imaginilor pentru instagram este un must do! Dacă vrei să le editezi rapid și să arate și bine, noi îți recomandăm Snapseed. Poți șterge anumite lucruri din imagini, le poți da contrast mai mare, sau mai mic, poți face orice. Lasă ochiul tău să lucreze și să o aranjeze exact așa cum îți place.

Instagram Marketing

10.  Un insta stories care atrage atenția, nu doar prin imagine, ci și prin sunet este un insta stories reușit. De aceea noi recomandăm INSHOT pentru a edita videoclipurile pentru insta stories. Poți adăuga muzică, scoate sunetul de fundal, ajusta culorile videoclipului și de a adăuga diferite emoji-uri. E un tool care va face din editarea insta stories-urilor tale un lucru distractiv. 🙂 

Instagram Marketing

11. Rămânând la insta stories, dacă ai un videoclip care e puțin cam lung decât timpul admis, poți folosi Story Split. Acest program fragmentează videoclipul în filmulețe ce încap numai bine în storie-ul tău. După ce ai fragmentat filmulețul, intri pe insta și le încarci rând pe rând.

Instagram Marketing Story Split

Acestea sunt doar câteva din trucurile noastre pentru Instagram Marketing.

Urmărește pagina noastă de Facebook și blogul pentru că vor urma mai multe!

Ce trucuri din cele de mai sus ai folosit pentru Instagram Marketing – ul tău? Ce alte trucuri ai încercat/descoperit?


Lasă-ne un mesaj jos, în secțiunea de comentarii și hai să facem schimb de idei! 🙂

Tu ai darul! Noi te ajutăm să-l oferi oamenilor care îl vor!

Dumitru, Adelina, Radu- Echipa Dar Media Marketing & Co

Dar Media Team

 

 

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *