Cum să îți Evidențiezi Brandul Home & Garden în Sfera Online în doar 4 Pași

Cum să îți Evidențiezi Brandul Home & Garden în Sfera Online în doar 4 Pași

Deja este superfluu să zicem că atât timp cât ai un brand, trebuie să-i faci simțită prezența în online. În 2023, nu mai este doar despre a posta în mod regulat pe conturile de socializare alese, ci este despre ce postezi și relevanța pentru publicul tău țintă.

Mai ales că în ultimul an, reach-ul de pe rețelele de socializarea a fost în continuă scădere. 

Succesul prezenței online constă în strategia de brand și crearea unei personalități de brand pe placul publicului țintă. Dar, dacă vrem să mergem și mai departe de atât, înseamnă că trebuie să atragem oameni și dincolo de publicul țintă prin creativitate, spontaneitate și distincție față de alte branduri din nișa noastră. 

Home & Garden este o nișă care câștigă cu rapiditate fani în mediul online, în special de când toată lumea a început să se orienteze pe latura de hobby, pe redecorat propria locuință și grădina din dotare. 

Există sute de oportunități în care să arătăm cine suntem și ce vrem în nișa de Home & Garden. Tutoriale de DIY pentru home deco, lecții de grădinărit, importanța ustensilelor, siguranța personală spusă sub forma unor clipuri scurte și captivante și chiar și poze cu amenajări interioare și exterioare: toate acestea sunt idei care pot atrage orice persoană cu acces la Internet. 

Cum să Îți Evidențiezi Brandul Home & Garden în Sfera Online în Doar 4 Pași

Pasul 1: Află cine ești ca să știe publicul-țintă despre ce vorbești

Indiferent de nișa din care faci parte, comunicarea pe care o arăți fanilor din online trebuie să fie constantă. Asta înseamnă să ai o voce care vorbește pe limba lor. Fie că alegi o abordare funny, sau una serioasă, sau una informată, păstrează în toate postările, reels-urile și materialele online, și offline, de orice fel. 

Dacă decizi să vorbești în mai multe feluri cu publicul țintă, îl induci în eroare. E ca și cum ar vorbi cu cineva care trece de la o stare la altă. Nimănui nu-i plac schimbările bruște. 

Alt aspect important ține de identitatea vizuală. În special, atunci când vorbim de o nișă atât de vizuală și de practică, precum e cea de Home & Garden. Câteva sfaturi ar fi să folosești mereu același tipuri de poze, cu aceleași filtre, sau culori predominante. 

Eventual, le poți declina din logo ca să îți fie mai ușor. 

Home & Garden ar trebui mai întâi să stimuleze vizual publicul-țintă și apoi informațional. Cu toții căutăm să ne facem locușorul cât mai pe placul nostru, iar un go-to atunci când accesăm site-ul de specialitate este ca informația să fie servită mai întâi într-un mod plăcut vizual care să capteze atenția și mai apoi într-un mod clar, organizat și interesant. 

Există zeci de mii de branduri și site-uri de Home & Garden, de ce ar alege consumatorul să îl vizioneze/cumpere pe al tău?

Dacă ai răspunsul la întrebarea asta, atunci știi cine ești și știi și cum să o spui publicului tău țintă.

Pasul 2: Mai uită-te și în grădina celuilalt pentru un reality check

Acum că știi cine ești, te-ai gândit puțin și cum să captezi atenția publicului țintă, ca să eviți butterfly effect, ar trebui să te uiți și la ce face competiția. Pentru că lucrăm cu toții în același domeniu și trecem prin aceleași experiențe, există posibilitatea să avem și aceleași idei.

E bine să trecem ideile prin filtrul competiției ca să evităm eventualele conflicte legale. 

Și nu doar atât! Observând ce face competiția, putem să înțelegem mai bine și ce facem, și ce nu facem noi bine la strategia de online. Poate unele idei pe care le au ei, le-am avut și noi, dar încă nu le-am testat. 

Observă grădina altuia și vei găsi multe insight-uri care să ajute brandul să crească. 

Vezi și articolul – Analiza concurenței în 6 pași: Cum să te diferențiezi într-o piață aglomerată

Home & Garden concurenta optimizare brand

Pasul 3: Ce fani vrei să aibă brandul tău? Știi cum să vorbești cu ei ca să le ajungi pe ecranele device-urilor? 

În online întotdeauna este vorba despre trial & error. Mai ales dacă nu știi exact care-ți este publicul-țintă. Un prim pas este să îți creezi un public-țintă ideal și să faci research pe interesele lui. Odată ce ai stabilit strategia de online, după câteva luni de postat pe conturile tale de socializare, poți să faci o listă de observații și să analizezi insight-urile de pe conturi.

De multe ori nu coincide cu idealul, însă asta fie înseamnă că trebuie să îți revizuiești strategia și să faci mai mult research, fie că ar trebui să țintești spre noul public și să vezi care-s roadele muncii în timp.

Decizia e la tine, întotdeauna.

Citește și – 7 greșeli frecvente de copywriting ale magazinelor online (+ 7 soluții)

greseli copywriting in Home & Garden pentru optimizarea brandului

Pasul 4: Ce ar trebui să posteze un brand de Garden & Home și ce strategii să adopte ca să atingă publicul dorit

Dacă ai rămas fără inspirație, venim în întâmpinarea ta cu o serie de idei și strategii care să te ajute să ieși în evidență.

  • Concursuri creative pe rețelele sociale: În loc de concursuri tradiționale, organizează provocări creative pe rețelele sociale. Poți lansa, de exemplu, o provocare de Design în care urmăritorii să-și împărtășească ideile de Design pentru casă sau grădină, utilizând produsele tale. Alege cele mai creative și inovatoare idei și recompensează-le.
Home & Garden - brico depo

Sursă: Facebook Brico Depôt Romania

  • Experiențe virtuale de realitate augmentată (AR): Dacă ai posibilitatea, dezvoltă o aplicație sau un instrument online care să permită utilizatorilor să experimenteze cum arată produsele tale în propriile lor spații. Acest lucru poate ajuta clienții să-și facă o idee mai bună despre cum se potrivesc produsele în mediul lor.
  • Vizite virtuale în grădini și case decorate: Organizează vizite virtuale în grădini și case decorate cu produsele tale. Fă un tur video interactiv și oferă sfaturi de design și de amenajare a grădinii sau a interiorului.
  • Idee pentru o campanie de succes pe Tiktok: alege o serie de oameni și mergi în casele lor/grădinile lor, filmează clipurile la o calitate excelentă și postează-le sub un hashtag dedicat. Toată lumea o să fie interesată să vadă cum își decorează alți oameni casele și grădinile.
  • Construiește o comunitate online: Creează o comunitate pe o platformă precum Facebook, unde clienții pot să-și împărtășească proiecte, să pună întrebări și să ofere sfaturi. Acest grup poate deveni un loc valoros pentru schimbul de idei și informații. De aici îți poți lua sursele de inspirație și pentru campanii, și pentru postări.
  • Evenimente live: Organizează evenimente live pe rețelele sociale în care să oferi tururi virtuale ale grădinilor sau caselor decorate cu produsele tale.
  • Povestea brandului spusă altfel: Creează o poveste puternică în jurul brandului tău și împărtășește-o în mod creativ prin videoclipuri de animație, ilustrații sau scurte filme documentare.
  • Campanii de responsabilitate socială: Implică-te în comunitatea locală prin campanii de responsabilitate socială legate de mediu, reciclare sau grădinărit comunitar. Acest campanii de CSI au un impact mare asupra publicului, de regulă. 
DEDEMAN - Home & Garden

Sursa: Facebook DEDEMAN

Cum să Îți Evidențiezi Brandul Home & Garden în Sfera Online?

Dacă știi cine ești, știi ce face competiția, ești constant, monitorizezi cu atenție reacțiile și dorințele publicului țintă și îl surprinzi mereu cu campanii inovatoare, folosind informații și tehnologii curente, atunci o să reușești să îți faci prezența remarcată în online.

Pentru că, atunci când, combini această auto-cunoaștere cu o analiză detaliată a ceea ce face concurența ta, ești deja cu un pas înainte.

A fi constant este cheia: o prezență online activă și constantă va face ca brandul tău să rămână în mintea consumatorilor. Este esențial, totodată, să fii receptiv și să monitorizezi cu atenție feedback-ul și dorințele audienței tale. Înțelegând și anticipând nevoile lor, ai posibilitatea de a le surprinde cu campanii inovatoare. Și, în era tehnologică în care trăim, este imperativ să fii la curent cu ultimele informații și tehnologii pentru a-ți optimiza strategiile. Adoptând această abordare, nu doar că îți vei consolida prezența în nișa de Home & Garden, dar vei fi pregătit să te afirmi cu succes în orice domeniu alegi.

Iar dacă nu știi unde se situează brandul tău în peisajul digital actual sau ai nevoie de ajutor, poți solicita un audit gratuit al rețelelor tale sociale. Acest pas te poate ajuta să identifici oportunitățile neexploatate și să îți optimizezi strategia pentru a te asigura că ești pe drumul cel bun. Click aici și începe transformarea digitală a brandului tău de Home & Garden sau din orice alt domeniu în care activezi.”

How to choose the right therapist instagram post

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *